KLOSHAR BAGS - Завръщането на грамофонните плочи

23 април 2016
KLOSHAR BAGS - Завръщането на грамофонните плочи

Кои са клошарите?

Това са Деян и Наталия (брат и сестра). Или за по-кратко – клошарите. Млади, зелени и свободни, те преоткриват грамофонните плочи и музиката, съхранявана в тях. Родени в най-североизточната точка на България – гр. Силистра, решават да опознаят света и напускат родното място още на тийнейджърска възраст.

Първата клошарска чанта

 

„Няколко годинки скитахме по различни части на света, търсейки своето призвание. Един ден решихме да направим сборна среща в Столицата. И точно тук започна всичко. Все пак две глави мислят по-добре от една.“

 


Наталия се занимава с музика още от 14-годишна възраст, а Деян е финансист (по образование) и барман (по стечение на обстоятелствата).

Всичко започва в една студена зимна вечер. За рождения си ден Наталия получава от брат си подарък – чанта с плочи, ръчно направена от момиче, което Деян случайно среща. Та… Една студена зимна вечер, докато се прибира към тях, Наталия се подхлъзва и пада от стъпалото на автобуса. Грамофонните плочи се счупват, следват малко сълзи и идеята, че тя сама може да си направи подобна чанта. С дизайн дори по-добър от оригиналиният. И така… Наталия развихря въображението си и след един ден вече е с нова чанта.

„Kогато приятелките ми я видяха, една по една започнаха да ме молят и на тях да направя такива. За мен това беше поредното предизвикателство и невероятно удоволствие. „

И така цяла зима. Идва месец май, лятото. Наталия стяга багажа за поредната си дестинация. И докато тя кара американците да пощуряватпо нейната чанта, Деян решава да създаде страница в социалните мрежи и да покаже на повече хора таланта на сестра си.

Защо Клошар?

Но какво име ще е най-подходящо? Нещо запомнящо се. Нещо, което изразявя техните виждания за живота и изкуството. Нещо, което носи свобода. А кой носи по-голяма свобода от клошарската?

Често на ръба, без пари и лукс, но пък винаги свободни в мечтите си, Деян и Наталия преценяват, че името Клошар им приляга най-добре.

След няколко месеца Наталия се завръща и тогава двамата решават да доразвият идеята си. Започват да обогатяват знанията си за грамофонните плочи, като наред с това подобряват още качеството на чантите и добавят новаторска идея към всичко това – плочите в чантите са напълно защитени и използваеми.

„Плочите са история, изкуство, което ние не искаме да забравяме, а напротив… Да го съживим и наложим! Ние сме деца на прехода и като такива залагаме на ретро вещите, вградени в модерното и новото. Комбинация, която няма как да остане незабелязана. Марката ни е съсредоточена предимно върху уличното изкуство и всичко онова, което човек всекидневно вижда по пътя, по който върви. Рисуването на графити по стените е най-масовата улична картина, която хората просто подминават, без да виждат изкуството в нея. Ние искаме да променим това и хората да започнат да отварят съзнанието си за нещата, които наистина заслужават уважение, а именно – ръчно изработените неща. Не знам за вас, но ние поне със сигурност се вдъхновяваме от тях.“ 

“Благодарение на нашите приятели, Kloshar bags се превърна в общество от мотивирани и свободомислещи млади хора, които притежават един по-различен поглед към света и които са обединени от идеята за популяризиране на градското изкуство във всяка една негова форма.

Мотото на марката е: „Изразете себе си!“. Това е и нашият съвет към читателите на CreativU. Не се страхувайте да изразявате вашата същност и идеи. Точно това ви прави различни и специални. Не се отказвайте, ако е трудно, а вярвайте в себе си.“


KLOSHAR FASHION SHOW
16 октомври 2020

BY KLOSHAR BAGS

прочети още
5 WAY POP-UP STORE | Milano, Italy
4 октомври 2020

BY KLOSHAR BAGS

прочети още
UPPER CUT at KLOSHAR SHOWROOM
12 февруари 2020

by KLOSHAR BAGS

прочети още
KLOSHAR WEEKEND BAZAR
11 ноември 2019

BY KLOSHAR BAGS

прочети още
IVANKA HRISTOVA EXHIBITION
4 октомври 2019

BY KLOSHAR BAGS

прочети още
NASTIE LIVE VOL.2 at KLOSHAR SHOWROOM
18 септември 2019

BY KLOSHAR BAGS

прочети още
KLOSHAR JAM VOL.2
26 юли 2019

BY KLOSHAR BAGS

прочети още
Giveaway 28
6 януари 2019

BY KLOSHAR BAGS

прочети още
KOUNDY - "VIBZ"
27 декември 2018

BY KLOSHAR BAGS

прочети още
Night Market III 13.10
18 септември 2018

By KLOSHAR BAGS

прочети още
Varna Beach Pazar 2018
17 август 2018

By Varna Beach Pazar

прочети още

By KLOSHAR BAGS

прочети още

На гости в предаването "Добър ден! по БНТ 2

прочети още
Kloshar Bags - STREET COSMOS
13 ноември 2016

By FASHIONSENSE.BG

прочети още
ТВОРЦИ НА ИДЕИ – KLOSHAR BAGS
23 септември 2016

By EMPTYYOURWARDROBE.COM

прочети още