Kloshar Bags - музика, мода и признание на световно ниво

24 юли 2017
Kloshar Bags - музика, мода и признание на световно ниво

Днес ви срещаме с двама много усмихнати и талантливи млади хора. Вдъхновили се от една повредена дамска чанта, те създават нещо уникално и различно. А и вече трета година разрастват своя бранд, който развиват като успешен бизнес, въпреки трудностите и пречките и смело гледат напред. Признаваме си, получава им се, а и постоянно ни впечатляват с нови и нови идеи и модни решения. Представяме ви Деян, Наталия и Kloshar Bags.

За идеята, вдъхновението, което бълва от тези младежи и изненадите, които ни готвят съвсем скоро, разказват самите те пред Успелите.

Кои са хората зад Kloshar Bags?

Клошар Багс най-напред е една култура, зад която стоят много хора. Времето на грамофонните плочи, диско стайлинга, танцовите забави, обемните прически, чарлстоните, началото на музикалната индустрия. Времето на уличната култура и нейното възпитание.

Признати от световните изпълнители и продуценти, грамофонните плочи и до ден днешен остават най-добрият носител на качествена музика.

От нея започва и нашата история преди малко повече от 3 години. Аз и брат ми (Деян) дадохме старта на тази идея – да вграждаме винилови плочи в чанти. По този начин всеки наш клиент носи миналото в ръцете си, създава своя история и привлича погледите на околните с нестандартна визия. Обединихме музиката и модата в едно и отправихме нашето послание към всички вас.

Как ви хрумна идеята?

"Спонтанно - две наранени плочи, употребени за дамска чанта, едно непредвидено стъпало, сблъсък отблизо със земята и като по филмите, когато се съвземеш, идеята вече е в главата ти."

Тогава започнахме да се интересуваме по-обстойно от музиката на винилови плочи. Помолихме нашата баба да ни подари няколко плочи от нейната колекция, купихме си грамофон, сдобихме се с малко изрезки и остатъци на кожи и платове и започнахме да творим.

Как минава един ваш работен ден?

Много динамично и никога еднакво с предходния. В момента Kloshar Bags е светът, който тотално ни завладя и зарежда с енергия всеки ден. Понякога неговата продължителност е 2 часа, друг път 20 часа, но и в двата случая е пълен с много хора, музика и изкуство.

"Всъщност, когато хобито ти е професия, работата е много приятна и не се приема изобщо като задължение."

Радваме се, че екипът ни се увеличи и сега всеки действа в сферата, в която е най-силен. Аз ставам преди брат ми и започвам организационния план за двама ни. Докато той се събуди, всичко е подредено. Запознавам го набързо и после всеки започва да действа по плана. Мое дело са дизайна и поръчките, той ме снабдява с материали и движи фен страниците ни. Успяхме да привлечем още трима прекрасни човека в екипа си, които ни помагат за бъдещите стратегии и изграждането на бранда.

Съвсем скоро ваши снимки се поместиха в Италианския Vogue. Това е голямо признание. Разкажете ни как стигнахте до там и какви са бъдещите ви творчески планове.

Да, така е. Съвсем скоро Италианският Vouge постави своя печат върху снимка, на която присъства наш модел чанта. Наистина много се развълнувахме, когато я видяхме. Тя се появи малко след организираното от нас парти по случай 3 години Kloshar Bags – като закъснял подарък от фотографа Павел Цветков. Но какъв подарък?! Бяхме изпратили за снимки в Австрия 2 модела чанти. Всичко останало до Vogue е дело на талантливия Павел Цветков. Бяхме получили няколко кадъра от фотосесията, но нямахме представа, че друг кадър чака одобрение от италианския сайт на списанието.

"Много се радваме, че “Under the bridge”  е оценена толкова високо от диктаторите на модния подиум, но най-много ни радва фактът, че за поред път доказваме българския талант и креативност пред света."

Бъдещите ни планове са да излезем от рамките на нашата мила родина и нестандартните ни идеи да започнат да завладяват повече и всякакви хора.

А коя е творбата, с която ви е било най-трудно да се разделите?

Мисля, че не е една. С много ни е било трудно да се разделя, защото всяка чанта, която изработим, ни е като рожба. Вложили сме толкова много време и любов, старание и страст, че няма как да се разделим с нея просто така. Особено в началото изпитвахме голяма привързаност към всяка чанта. Сега вече бих казала, че овладяхме тази мания да задържаме всяка нестандартна изработка за себе си ги изпращаме с мисълта, че новият им собственик ще вложи още повече любов и настроение в тях. И е така!

"Когато работим над нов модел изпитваме най-голямо вълнение и сме най-концентрирани. Може би това са и най-трудните раздели."

Като хора на изкуството, кое е посланието, което ще отправите към нашите читатели?

Посланието, което искаме да отправим към всички и най-вече към младите амбицирани хора е да вярват в себе си и винаги, ама винаги да отстояват идеите си. Защото никой няма да подкрепи идея, в която ти самият не си сигурен.

"Откакто превърнахме хобито си в професия, осъзнахме, че всъщност това е щастието, към което всеки трябва да се стреми. Животът придобива повече смисъл и става някак по-приятен. От сиво пространство става цветен рай."

Когато човек чувства вътрешно удовлетворение, то няма как да не си личи и отвън. Положителната енергия е заразна и когато попаднеш в едно такова общество на действащи, мислещи, помагащи си хора, тя няма как да те подмине.


KLOSHAR FASHION SHOW
16 октомври 2020

BY KLOSHAR BAGS

прочети още
5 WAY POP-UP STORE | Milano, Italy
4 октомври 2020

BY KLOSHAR BAGS

прочети още
UPPER CUT at KLOSHAR SHOWROOM
12 февруари 2020

by KLOSHAR BAGS

прочети още
KLOSHAR WEEKEND BAZAR
11 ноември 2019

BY KLOSHAR BAGS

прочети още
IVANKA HRISTOVA EXHIBITION
4 октомври 2019

BY KLOSHAR BAGS

прочети още
NASTIE LIVE VOL.2 at KLOSHAR SHOWROOM
18 септември 2019

BY KLOSHAR BAGS

прочети още
KLOSHAR JAM VOL.2
26 юли 2019

BY KLOSHAR BAGS

прочети още
Giveaway 28
6 януари 2019

BY KLOSHAR BAGS

прочети още
KOUNDY - "VIBZ"
27 декември 2018

BY KLOSHAR BAGS

прочети още
Night Market III 13.10
18 септември 2018

By KLOSHAR BAGS

прочети още
Varna Beach Pazar 2018
17 август 2018

By Varna Beach Pazar

прочети още

By KLOSHAR BAGS

прочети още

На гости в предаването "Добър ден! по БНТ 2

прочети още
Kloshar Bags - STREET COSMOS
13 ноември 2016

By FASHIONSENSE.BG

прочети още
ТВОРЦИ НА ИДЕИ – KLOSHAR BAGS
23 септември 2016

By EMPTYYOURWARDROBE.COM

прочети още